in

KAKVA JE OVO REVOLUCIJA?! Automobili nam poleću, a uskoro se završava i prvi aerodrom za ove letelice!


Izgradnja je započela u engleskom gradu Konverti. Ovaj aerodrom budućnosti biće završen do novembra 2021. godine. Leteći automobili i taksiji sve su popularniji u svetu

Izgradnja je započela u engleskom gradu Konverti. Ovaj aerodrom budućnosti biće završen do novembra 2021. godine. Leteći automobili i taksiji sve su popularniji u svetu, a zainteresovanost je sve veća za ovaj vid prevoza putnika i robe. Velike kompanije poput „Boinga“ i „Poršea“, ozbiljno razmišljaju o razvoju ove vrste vozila.

U Engleskoj je zvanično započeta izgradnja prve luke za leteće automobile. Britanska kompanija „Urban-Er Port“, udružila se sa automobilskim gigantom „Hjundai Motors“, kako bi izgradili moderan aerodrom za leteće automobile, koji bi trebalo da prevoze ljude i robu.

Velike kompanije poput „Boinga“ i „Poršea“, ozbiljno razmišljaju o razvoju ove vrste vozila. U Engleskoj je zvanično započeta izgradnja prve luke za leteće automobile. Britanska kompanija „Urban-Er Port“, udružila se sa automobilskim gigantom „Hjundai Motors“, kako bi izgradili moderan aerodrom za leteće automobile, koji bi trebalo da prevoze ljude i robu.

Cilj novog projekta je razvijanje infrastrukture za sledeću generaciju električnih i autonomnih vazdušnih vozila.

„Automobilima trebaju putevi, vozovima pruge, avionima aerodromi, električnim letelicama sa vertikalnim poletanjem i sletanjem (eVTOL) potrebne su „Urban Er Port luke“. Pre više od sto godina obavljen je prvi komercijalni let koji je kreirao modernizaciju povezanog sveta.

„Urban Er Port“, će unaprediti povezanost naših gradova, započeti produktivnost i pomoći Velikoj Britaniji da preuzme glavnu ulogu u novoj ‘čistoj’ globalnoj ekonomiji „, izjavio je Riki Sadhu, osnivač i direktor „Urban-Er Porta“.

Aerodrom „Urban Er Port“, je za 60 odsto manji u odnosu na tradicionalni heliodrom, a može se izgraditi za nekoliko dana, ekološki je prihvatljiv, jer nema emisiju štetnog zračenja.

Kako najavljuju iz kompanije „Hjundai“, planirano je da se do 2028. godine napravi „eVTOL“ vozilo. Urbana-vazdušna luka izabrana je vladinim programom čiji je cilj razvoj letenja sa nultom emisijom gasova.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nestao je iz doma kada je imao samo 17 godina, živeo je kao beskućnik, a onda je pronađen mrtav! Članovi porodice zaplakali nakon poziva iz banke

„NEMA KO NIJE ZAPLAKAO“ Tragedija u Sremčici, godinama ih čuvali, a sada ih više nema!