in

Sa 26 godina dijagnostikovan joj je rak dojke, a sada čeka najlepši poklon koji nije mogla ni da zamisli


Na proćele, dok je ceo svet bio zaključan zbog pandemije, život Toli Koles se sasvim promenio na bolje. Ova 31-godišnjakinja sa ostrva Vajta u Engleskoj otkrila je da čeka prvu bebu.

Nakon što je pobedila rak dojke sa 26 godina, Tori je uvek mislila da će joj trebati tretman plodnosti kako bi se ostvarila kao majka. Bila je od prvih osoba kojima je smrznut jajnik, pošto je tretman odobren. Ideja je da se to može stimulisati i ponovo implantirati kako bi joj se omogućilo da ima decu.

Međutim, ona je potpuno prirodno zatrudnela i uskoro treba da rodi svoju čudnesnu devojčicu. Beba treba na svet da dođe 7. januara, ali lekari misle da bi mogla i ranije zbog trenutnog položaja. Ona je ispričala svoju priču:

– Rak dojke mi je dijagnostikovan krajem oktobra 2015. godine. Imala sam hemioterapiju i operaciju i nakon lečenja sam prošla medicinsku menopauzu jer sam bila na lekovima za suzbijanje nivoa estrogena u telu. Odlučila sam se da ne koristim više te lekove (od leta 2019. godine) zbog neželjenih efekata kao što su povećanje telesne težine i promene raspoloženja. Koristila sam te lekove već tri i po godine i mislila sam da su rizici smanjeni.

Ona kaže da je prilično teško kada sa samo 26 godina saznate da imate tešku bolest i da je dijagnoza bila potpuno neočekivana. Pre toga je bila na redovnom pregledu potpuno zdrava i u formi.

– Oduvek sam vežbala i išla u teratanu, bila sam zdrava.

U početku su joj rekli da, pošto je rak vrlo agresivan, neće moći da joj izvade jajnik jer je trebalo da započne lečenje što pre. Ona je bila odlučna u svojoj nameri da jednog dana postane roditelj, te odlazi kod specijaliste gde joj je odobren postupak krioprezervacije jajnika. Bila je od prvih koja je operisana i tada je mogla da nastavi postupak lečenja. Ona objašnjava:

– To sam odmah uradila, a zatim sam ušla u hemioterapiju praćenu operacijom i radioterapijom. Imala sam sedam tura hemioterapija tokom sedam meseci, dve operacije i 25 sesija radioterapija.

Ona je nastavila sa hormonskim lečenjem i lekovima nakon terapija. Znala je da je najbolje da sačeka da se navrši peta godina od postavljanja dijagnoze, pa da slobodno razmišlja o začeću. Međutim, sudbina je htela drugačije i ona je na proleće ove godine ostala u drugom stanju.

Ona je trudna tokom čitave pandemija, i zbog toga je morala posebno da se pazi i navodi kako za sve to vreme nija radila.

Izvor: alo.rs


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Čokolada stara 120 godina pronađena među stvarima slavnog australskog pjesnika

PREDVIĐANJA BABA VANGE ZA 2021. GODINU – Očekuju nas prirodne katastrofe, doći će TEŠKA VREMENA, a desiće se i NEŠTO LEPO