in

Kako je nemački grad postao zvezda Instagrama preko noći: Fotografije „Planine radosti“ ne prestaju da se dele, a evo u čemu je tajna


Kako je ova godina poremetila naše planove za putovanja, sve češće posežemo za pametne telefone i istražujemo mesta koja bi mogli da posetimo kada pandemija korona virusa bude iza nas. Instagram su odnedavno preplavile fotografije jednog nemačkog grada i to ne bez razloga.

Gradić Frojdenberg koji se nalazi na zapadu Nemačke preko noći je okupirao korisnike ove društvene mreže, kada su objavljene fotografije kuća u tom mestu koje liče jedna na drugu i podsećaju na prizor iz bajke, prenosi „B92“.

Frojdenberg se nalazi u šumovitim predelima na području savezne države Severna Rajna Vestfalija i u blizini je većih gradova Kelna, Dortmunda i Bona, koji su mu na samo sat vožnje automobilom, dok do Frankfurta treba sat i po.

Leži na brežuljkastom području, između 240 i 505 metara nadmorske visine. Celo njegovo područje zauzima 54 kvadratna kilometra, a od toga su dve trećine pod šumom.

Po čemu je Frojdenberg poseban?

Poznat je po specifičnoj i autentičnoj arhitekturi.

Naime, sve njegove kućice iz 17. veka, njih osamdeset, izgledaju isto i posebne su po načinu gradnje. Imaju karakterističnu crno-belu fasadu i umrežene grede.

Najbolje vrijeme za posetu gradiću je u jesen ili zimu. Tada deluje još čarobnije, pogotovo kada sneg ukrašava krovove kućica.

Zvezda Instagrama

Zimske fotografije Frojdenberga, čije ime u prevodu znači planina radosti, učinile su ga pravom zvezdom Instagrama. Slučajna objava na Instagramu izvukla je ovaj gradić iz mraka i sad mu se piše neka druga priča.

Sada sve više ljudi traži nešto drugačije, nešto što je posebno i što još nije viđeno, niti je do sada bilo primamljivo turistima.

Upravo zbog toga ima sve više interesa i dolazaka turista, posebno Japanaca. Gradske vlasti prepoznale su turistički potencijal ovog gradića pa će obnoviti gradski park Kurpark, s kojeg se pruža jedan od najboljih pogleda.

Tamo bi u bliskoj budućnosti trebalo da bude kafić sa poslastičarnicom i svim potrebnim za pravo uživanje u pogledu na gradić.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Lovci na vanzemaljce registrovali neobičan signal: „Ovo je prvi ozbiljan kandidat od 1977.“

21. decembra na nebu nas očekuje spektakl NEVIĐEN JOŠ OD 13. VEKA: Prvi put u 800 godina, obasjaće će nas ‘Božićna zvezda’