in ,

KAKO SE ZAŠTITITI OD OTROVA! 4 jednostavne metode uklanjanja pesticida sa voća


U pripremi poslastica često se koristi korica citrusa koja sadrži pesticide. Pogledajte kako jednostavno možete ukloniti većinu štetnih stvari sa voća!

U pripremi poslastica često se koristi korica citrusa koja sadrži pesticide. Pogledajte kako jednostavno možete ukloniti većinu štetnih stvari sa voća!

Kako bi voće, posebno narandže, limuni i ostali citrusi čija se kora često koristi u pripremi kolača bila što čišća, važno ih je dobro oprati.

Obična voda nažalost ne može ukloniti pesticide i vosak kojima se voće tretira, ali zato postoje neki trikovi kojima vrlo jednostavno možete ukloniti većinu štetnih stvari sa voća. Najbolje rešenje je da kupujete eko (bio) voće, ali ako niste u mogućnosti, isprobajte jednu od navedenih metoda za temeljito čišćenje voća, ali i povrća. Voće najprije operite dobro pod mlazom tople vode, a zatim isprobajte jednu od metoda uklanjanja pesticida, voska i ostalih nečistoća.

1. Potapanje voća u soda bikarboni
Oprane agrume stavite u veću činiju napunjenu vodom, dodajte malo soda bikarbone i ostavite ih tako natopljene 2-3 sata. Zatim voće ponovo dobro isperite pod mlazom tople vode.

2. Potapanje voća u ključaloj vodi
Oprane agrume na kratko stavite u ključalu vodu, a zatim ponovo dobro isperite pod mlazom tople vode.

3. Potapanje voća u slanoj vodi
Oprano voće ostavite pola sata u slanoj vodi, a zatim dobro isperite. Na količinu od pola litre vode dodajte 2 kašičice morske soli.

4. Potapanje voća u mešavini vode i sirćeta
Oprano voće ostavite neka odstoji pola sata u mešavini vode i sirćeta. Mera neka bude 3:1 u korist vode.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DOLAR KOJI VREDI 57.000 DOLARA Novčanica od 20 dolara za kojom juri ceo svet

ANA OPLELA PO MAJI „Odvratna je! Pljuje me, a kopira, ja sam šokirana“