in ,

REŠENE SVE DILEME Nikola Tesla u svom pismu otkriva svoju nacionalnost: „Ja sam…“


Aleksandra Ninković Tašić, predsednica društva „Mihajlo Pupin“, gostujući u programu Radio Beograd 2 prvi put je pročitala pismo Nikole Tesle upućeno prijatelju Amerikancu u kojem poznati naučnik jasno ističe svoju nacionalnu pripadnost.

– Ja sam Srbin, nema veze gde sam rođen. Po majci sam Srbin – napisao je Tesla.

– Originalno pismo koje sam sa pečatom i potpisom dobila pre nekoliko dana iz Amerike brani Nikolu Teslu njegovim rečima od zloupotreba kojima je bio izložen sve ove godine – rekla je Aleksandra Ninković Tašić u emisiji „Klub 2“.

Ona je podsetila i na pismo naseg velikog naučnika iz fonda Kongresne biblioteke SAD, koje je ranije već objavljeno, a u kojem Tesla kaže da „Ne postoji narod koji je stradao vise od srpskog naroda“.

– Zbog toga što smo toliko stradali postali smo narod pesnika i mislilaca. Znate li šta je rekao veliki pesnik Gete o srpskim narodnim pesmama. A sta mislite da bi rekao da je bio Srbin – pisao je Tesla 1895.

– Amerikanci malu knjigu o velikom srpstvu Nikole Tesle redovno štampaju u Kongresnoj biblioteci, ne daju da padne u zaborav, kao što mi to činimo – rekla je Ninković Tašić.

Izvor: alo.rs


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DEMI MUR KAKVU NIKO DOSAD NIJE VIDEO: Glumica prošetala pistom uz najpoznatije MANEKENKE, a svi joj gledaju JAGODICE I USNE! FOTO

Zbog jednog malog uređaja u kući dolaze viši računi za struju, a imamo ga svi